Kingdom Fight Gym (KFG) Cambodja Siem Reap

Deel dit bericht op social media?

Kingdom Fightgym ondersteunt samen met Dutch Foundation- Youth Matters kansarme Cambodjaanse jongeren met gratis training, onderwijs, voeding en huisvesting. In September 2019 had ik een seminar in Breda die door Mark van Dongen georganiseerd werd. Hij is samen met Dong uit Breda mede-eigenaar van Kingdom Fight Gym Cambodja. Deze Seminar werd gegeven door beide ambassadeurs Kingdom Fight Gym Ernesto Hoost en Andy Souwer. Ernesto Hoost was ook bij de opening van KFG. De opbrengst 2300 euro van de seminar in september was een donatie voor KFG. Kingdom Fight Gym brengt Kun Khmer terug vermengt met K1 kickboksen.

Ervaar deze oude vechtsport uit het Khmer-rijk in Kingdom Fight Gym. Kun Khmer deelt dezelfde wortels met Muay Thai uit Thailand. Mede-eigenaar Dong uit Breda die bij KFG in Cambodja woont/ verblijft vond het geweldig dat ik er was. Zeker vanwege die seminar afgelopen jaar. Ik zeg als ik zeg dat ik een bezoek ga brengen en trainen bij jullie in Cambodja dan doe ik dat. Dong zelf die 15 jaar ervaring heeft in Taekwado en Martial Arts is vaak in de Gym te vinden om zijn ervaringen over te brengen. Trainer Daz een kleine, kale getatoeëerde Engelsman die ook van humor houd is een oude rot in het vak met zijn 30 jaar ervaring.

Ze hebben een leuke groep daar trainen met jonge goede wedstrijdvechters die talent hebben. Ook een aantal toeristen die een tijd verblijven of wonen in Cambodja en die veel kennis bij Kingdom Fight Gym opdoen. Het is een grote familie daar die respect voor iedereen hebben. Lessen zijn van goed niveau en intensief. Een echte aanrader en dus voor herhaling vatbaar. Blijf dus ook contact houden en geregeld polsen hoe het gaat daar. Ik was in Cambodja van 14 Maart tot en met 20 Maart. Ik merkte wel dat toeristen minder werd en ook al sprake was dat er kans was dat er een en ander dicht zou moeten. Dus ik koos eieren voor me geld en wilde terug.

Rechtstreekse vlucht terug zonder bijbetaling. Dat lukte me gelukkig en had een vlucht terug op 21 Maart. Wel een week eerder als gepland maar wel weer de juiste keuze en beslissing. Want in Nederland (Brabant-Limburg)was het al eerder en erger met Corona als in Thailand en Cambodja. Ik was dus 5 weken weggeweest en had me doelen bereikt. Wel iets meer willen zien. Maar dat kan nog altijd. Hoofdzaak is goede vakantie gehad en gezond en fit terug naar Nederland zonder problemen.

Ook al was ik 7 kilo kwijt van intensief trainen, klimaat ,voedsel en vele zweten in Azië. Het was een mooie ervaring en zal deze zeer zeker nooit meer vergeten. 2020 gaat in de boeken ook vanwege het virus wat iedereen over de wereld bezig houd en ook mij dus al voor dat ik vertrok naar Azië. Geen angst, sta samen sterk en blijf gezond en fit.

Meer updates