Meditatiecentrum Wat Doi Suthep Chiang Mai

Deel dit bericht op social media?

Een zo kort mogelijke samenvatting van 7 dagen mediteren onder bepaalde regels de hele dag van 5 Maart t/m 12 Maart.

Vipassana: is een vorm van inzicht meditatie; een eenvoudige praktische remedie voor universele problemen. Deze meditatie is een proces van zelfobservatie met als doel de geest tot in de diepste lagen te zuiveren van negativiteit, onzuiverheden als woede, haat, hebzucht, en angst. Naarmate de invloed hiervan zwakker word, komen positieve eigenschappen , zoals wijsheid, liefde, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid vanzelf tot ontwikkeling.

Wat waren mijn doelen tijdens meditatie?

 1. Trainen van focus.
 2. Trainen van ademhaling.
 3. Trainen van balans/ houding staand en lopend.
 4. Trainen van balans/ houding zittend.
 5. Rust in je lichaam en geest creëren.
 6. In slaap komen als het normalerwijs niet lukt.
 7. Mezelf leren kennen onder bepaalde omstandigheden.
 8. Discipline, wilskracht en uithoudingsvermogen testen.

Regels voor investeerders tijdens de stilteretraite:

 1. Geen gebruik telefoon en internet.
 2. Geen muziek luisteren, schrijven of lezen.
 3. Geen luxe stoelen of bedden.
 4. Het niet nuttigen van alcohol of drugs.
 5. Met niemand praten. Alleen als nodig is tijdens taxatierapport.
 6. Geen eten na 12 uur.
 7. Niet stelen.
 8. Geen levende wezens doden.
 9. Geen seksuele of romantische activiteiten.
 10. Geen afleiding of omdraaien ( focus).
 11. Investeerders moeten beleefd zitten, zittend op knieën, zittend op beide benen naar links of naar rechts. Of zittend met gekruiste benen.

Al met al was het een mooie leerzame ervaring, waar ik privé en ook met sport ook zeer zeker iets aan heb. Raad het ook iedereen aan om het te proberen. Al is het maar ergens in de buurt. Rust in geest en lichaam maakt je een heel ander mens. En dat door o.a je focus, ademhaling en balans goed te trainen. Daar zijn wel regels, discipline, wilskracht en uithoudingsvermogen voor nodig. Want het is niet iets dat doe ik wel even.

Je zal er je in moeten verdiepen en met anderen er over spreken die ook ervaring in hebben. Toen ik volgens planning mijn week mediteren erop had zitten kreeg ik te horen dat iedereen eruit moest. Er waren in Chiang Mai meer gevallen van Corona en daarom moest het meditatiecentrum gaan sluiten. Geluk voor mij omdat ik klaar was volgens planning en pech voor degene die nog niet klaar waren. Ik had een goede donatie achter gelaten omdat kost en inwoning gratis was en je taken moest doen uit respect. De monniken moeten dit mogelijk kunnen blijven maken. Locatie op de top van de berg in de jungle was ook geweldig.

Kapoemkap

Meer updates