Muay Thai Punch It Gym Koh Samui

Deel dit bericht op social media?

Ik ben hier van 19 Feb. tot en met 24 Feb. geweest en 2x per dag getraind. Het is een aanrader.

De ochtendtraining was voor alle niveau’s van 8:00 uur tot 10:00 uur maar liep altijd uit. Ik was iedere morgen om 7.30 aanwezig om te gaan hardlopen op het eiland ongeveer een half uur met een aantal goede sprintjes berg op en af. Daarna begon de training. Was nooit druk op de ochtendtraining, omdat het voor velen te vroeg was. De trainers jongens van in de 20 tot begin 40 hadden een leuk team. De trainingen waren intensief en zeer zeker leerzaam.

Het was een mix van moderne Muay Thai en het traditionele Muay Thai met clinchen en ellebogen. De middagtraining voor gevorderden en wedstrijdvechters was van 16:00 tot 18:00 en liep natuurlijk ook uit. Deze training ging een tandje hoger met geregeld niet alleen technisch maar ook hard sparren en clinchen. Wel natuurlijk met respect. Er waren 2 trainers van in de 20 die nog actief vochten en 200 tot 250 partijen op naam hadden staan wat in Thailand heel normaal is.

De avondtraining was ook voor alle niveau’s van 19:00 uur tot 21:00 uur maar vond ik vaak iets te druk op het laatst. Maar de trainers loste het goed op door met groepjes te werken. De training begon altijd in de avond met in een rij staan naast elkaar met gezicht naar de koning. Dan werd het volkslied afgespeeld omdat Muay Thai een nationale sport is. Daarna riep iedereen om beurt zijn/ haar naam en land waar hij/ zij afkomstig van is. Bijna alle landen in Europa kwamen aan bod net als Amerika, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. De trainingen ( 2 a 2,5 uur) bestonden voornamelijk uit:

Een goede warming-up en dus hartslag omhoog door hardlopen, touwtje springen of parcours met oefeningen. Gezamenlijk rekken en strekken. Schaduwboksen-trappen-knieeen- en ellebogen, technisch sparren op niveau. Techniekoefeningen met tussendoor opdrukken en buikspieroefeningen. bokszaktraining. Padstraining. Coolingdown. En als laatste afgroeten voor de dames was het kapoemka en voor de mannen kapoemkap.

 

Meer updates